2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Okul Rehberi

22.10.2019 175

T.C.

 ÇERKEZKÖY KAYMAKAMLIĞI

AZİZE-ŞAHAP BOZKURT ANAOKULU

2019/2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

OKUL REHBERİ

 Sayfa 1

KILIK KIYAFET                                                                                                                                                   

                Okulumuzda öğrencilerimize gün boyu rahat edebilecekleri ve tuvalet ihtiyacını gidermede sorun yaşamadan kullanabileceği beli lastikli, eşofman tarzı giysilerin giydirilmesi önemlidir.

                Etek, kemerli pantolon gibi giysiler her ne kadar çocuklarımız tarafından tercih edilse de, okul etkinliklerinde kullanışlı olmamaktadır. Velilerimizin çocuklarını okula gönderirken giysi seçimlerini bu yönde yapmaları gereklidir.

                Okul saatleri içerisinde küpe, kolye, bilezik, yüzük gibi takılara izin verilmez.

                Eğitim öğretim faaliyetleri içerisinde yapılacak olan kutlama, gösteri gibi programlarda öğrencilerin nasıl giyineceğine ilişkin bilgi velilere önceden bildirilir.

 

YEMEK

Okulumuzda kahvaltı olarak isimlendirilen beslenme saati 3-4-5 yaş çocuklarının daha sık beslenmesi prensibine uygun olarak konulmuş bir öğündür. Burada temel alınan durum öğrencinin sabahçı ise evde kahvaltı yapmış olduğu varsayılarak öğle saatine dek, öğlenciyse öğle yemeği yemiş olduğu düşünülerek akşam yemeğine kadar takviye amaçlı beslenme saatidir.

                Beslenme uzmanları önerileri dikkate alınarak hazırlanan aylık yemek listesi her ayın ilk haftası velilere Whatsapp'tan veya çıktıları alınmış şekilde dağıtılmakta ve okulumuzun web sayfasında yayınlanmaktadır.

 

SERVİS:

Servis şoförlerimiz yeterince deneyimli ve eğitimli olmakla birlikte okulların açıldığı ilk iki hafta servis düzeninin oturması sürmektedir. Bu süre zarfında öngörülemeyen olası aksilik ve aksaklıklar için siz velilerimizden destek ve anlayış beklemekteyiz.

 

Servis ile ilgili dikkat edilmesi gereken hususlar şunlardır.        

                                              

  1. Servis görevlisi tarafından veliye bildirilen saatte veli öğrenciyi apartman kapısının önüne çıkartacaktır. Servis görevlileri kesinlikle kapı zili çalmayacaktır.

2.Öğrenci servis görevlisi tarafından belirtilen saatte apartman kapısında olacak, aksi durumda öğrenci 1 dakikadan fazla beklenmeyecektir.

  1. Servislerde bir sorun varsa velilerin servis şoförü ile muhatap olamadan durumu okul idaresine bildirmeleri en iyi yol olacaktır.
  2. Servis içinde düzeni sağlamak açısından velilerimizin zorunlu haller dışında servisi kullanmaması gerekmektedir.
  3. Servis güzergâhları ve öğrenci sayıları belli olduğundan günlük güzergâh değişikliği servisten talep edilmeyecek, ancak sürekli bir değişiklik durumu var ise bir dilekçe ile değişiklik için başvurulacaktır.
  4. Veli servisle gidecek öğrenciyi o gün kendi almaya gelecek ise sabahçı öğrenciler için saat 11:00'e öğlenci öğrenciler için saat 16:00' ya kadar okula servis kullanılmayacağını haber vermek zorundadır.
  5. Servislerde uygulanan ücret tarifesi Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen okul servisleri ücret çizelgesine göre olacaktır.

 

OKULA VELİSİ TARAFINDAN GETİRİLEN VE ALINAN ÖĞRENCİLER

                Okula öğrenciyi kendisi getiren öğrenci giriş-çıkış saatleri aşağıdaki gibidir.

Sabahçı öğrenciler giriş: 08.00--- çıkış: 13.00

Öğlenci öğrenciler giriş: 13.10--- çıkış: 18.10

 

  1. Öğretmenlerimizin çalışma saatleri göz önüne alındığından okula en erken öğrenci kabulü 08.00 de, en geç öğrenci çıkışı 18.10 de olacaktır. Öğrencilerin belirtilen saatlerden daha geç okula getirilmemesi uygulanan eğitim etkinlikleri açısından çok önemlidir.
  2. Sabah 08.00'den önce kesinlikle okula öğrenci kabulü yapılmayacağı gibi 18.10'den sonra okuldan alınmayan öğrencinin sorumluluğu da kabul edilmeyecektir. Okul hizmetlilerine hiçbir şekilde öğrenci teslimi yapılamaz ve sorumluluk verilemez.
  3. Öğrenci, velisi dışında bir kişi tarafından alınacak ise bu durum okul idaresine mutlaka önceden bildirilmelidir. Öğrenciyi almaya gelen kişiden kimlik göstermesi istenir. Önceden bildirilmeyen durumlarda başka bir kişiye öğrenci kesinlikle teslim edilemez.
  4. Giriş çıkış saatlerinde veli öğrenciyi okul dış kapısından teslim ederek ayrılır. Velinin okulun iç bölümüne dek girmesi hem temizlik hem de giriş, çıkış durumunu aksattığı için yasaktır. Güvenlik tedbirleri gereği okul bahçesine araç giriş çıkışı yapılmayacaktır.

 Sayfa 2

 VELİ İLE İLETİŞİM

Okulumuzda genel duyurular, öğrencilerimizle evlere gönderilen yazılar, Web ve SMS sistemi ile yapılır. Önemli yazışmalarda velinin duyuruyu alıp okuduğunu teyit etmek adına veli imzası istenir. Velilerimizin okuldan gelen bir duyuru olup olmadığını çocuklarına sormaları ve takip etmeleri, öğrenciye sorumluluk ve alışkanlık kazandırmak adına önemlidir.

Veliden istenen yazıların belirtilen tarihte geri dönüşümünün yapılması iş ve işleyiş açısından önemlidir.

Velilerimiz okul telefonlarından her zaman okula ulaşabilirler. Ancak ders saatleri içerisinde öğretmenle görüşme istekleri yerine getirilmeyecektir.                                                                                                                                                                            

Öğretmen ile görüşmeler öğretmenlerin velilere bildireceği gün saatleri içerisinde olacaktır. Öğrencinin durumu ve gelişimi hakkındaki görüşmeler kesinlikle telefonda yapılamaz. Günlük durumu hakkında veliye bilgi verilemez.

                Okulda düzenlenecek veli toplantıları, veli ile yapılacak etkinlikler planlama çerçevesinde velilerimize duyurulacaktır.

 

EĞİTİM PROGRAMI

Okulumuzda Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI OKUL ÖNCESİ EĞİTİM VE İLKÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ ve OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARI PROGRAMI uygulanmaktadır.

 Buna göre eğitim saatleri içerisinde öğrenci aşağıdaki etkinlikler çerçevesinde eğitim görmektedir.

 

  • Güne başlama zamanı         /       Türkçe                                                 
  • Oyun ve Hareket                /       Müzik
  • Fen ve Matematik             /        Okuma-yazmaya hazırlık çalışmalar 
  • Drama                              /         Alan gezileri
  • Sanat

Öğretmen bu çizelgede yer alan etkinliklerden hepsine bir gün içinde yer vermek zorunda değildir. Örneğin alan gezisi yapıldığında etkinliklerden bazılarına yer vermeyebilir. Ayrıca bir ya da birkaç çalışma bir etkinlik içerisinde bütünleştirilebilir.

  

HİJYEN VE SAĞLIKLI YAŞAM

Çocuklar zamanlarının büyük bir bölümünü aile ortamında geçirirler dolayısı ile her aile bireyi çocuğun potansiyelini ortaya koyması, kullanması ve kendini gerçekleştirmesi için uygun ortam ve koşulları hazırlama, onu teşvik etme başarısını arttırma ve destekleme için potansiyel bir güce sahiptir. Ancak aile bireyleri çocuğun eğitiminde etkin olabilecek bu gücün her zaman farkında olmaya bilir. Bazen de aile çocuğun sağlıklı gelişimi ve eğitimi için gücünü nasıl kullanacağı konusunda yeterli bilgiye sahip olmayabilir ailelerin bu gereksinimleri aile eğitimleri kapsamında planlanıp uygulanarak planlanarak ve değerlendirilerek karşılanabilir.

Bu bilinçle Azize-Şahap Bozkurt Anaokulu Müdürlüğü, velilerimize ve öğrencilerimize yönelik aile ihtiyaç belirleme formları baz alınarak  öğretmenlerin programı dahilinde belirlenen konularda veli eğitimi  etkinlikleri planlanacaktır.  Azize-Şahap Bozkurt Anaokulunda  Veli eğitimi etkinlik günleri, SMS ve yazı yoluyla bildirilecektir. Katılımınız bizler ve çocuklarımız için önemlidir.

 

Devam, devamsızlığın izlenmesi ve izin verme

MADDE 18 – (1) Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında çocukların devamsızlıkları, e-Okul sistemine işlenir ve öğretmenler ile yöneticiler tarafından takip edilir.

(2) Okul öncesi eğitim kurumlarında;

a) Kayıtları yapılan çocukların kuruma günlük eğitimi aksatmayacak şekilde devam etmelerinin sağlanması esastır. Ancak özel eğitim gerektiren çocukların sosyal uyum ve gelişim özelliğine göre günlük devam sürelerinde esneklik sağlanır.

b) Özürsüz olarak aralıksız 10 gün okula devam etmeyen çocuğun velisi okul müdürlüğünce yazı ile uyarılır. Bu uyarıya rağmen özürsüz olarak aralıksız 30 gün okula devam etmeyen ve devam ettiği hâlde üst üste iki aylık ücreti yatırılmayan çocukların kaydı silinir. Bu durum veliye yazılı olarak bildirilir.

Sayfa 3

c) Aylık aidatını zamanında ödemeyen, geçmiş aylardan borcu kalan ve devamsızlık nedeniyle okulla ilişiği kesildiği hâlde okula devam ettirilen çocukların ücreti, veli ile yapılan sözleşme hükümleri çerçevesinde tahsil edilir.  2019/2020 Eğitim-Öğretim yılının siz değerli velilerimize ve en değerli varlıklarınız çocuklarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.                                                                                                                                                 

  • Okulumuzla ilgili tüm bilgiler okulumuzun web sayfasında yayınlanmaktadır.

http://azizesahapbozkurtanaokulu.meb.k12.tr/