Atatürk'ümüze Sevgi ve Saygı

AMACIMIZ: Çocuklarımızın ülkemiz ve dünya için çok önemli bir lider olan , Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü tanıtmak, doğduğu, büyüdüğü yerleri ve anıtının bulunduğu yeri öğretmek,  ülkemiz için yaptığı yeniliklerden haberdar etmektir.

--Öğretmenler sınıf içerisinde öğrencilere Türkiye Cumhuriyetinin kurusucu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk hakkında bilgiler verdi. Sadece Türk halkının değil farklı milletlerin de sık sık örnek aldığı bir lider olduğu hakkında konuşuldu. Hayatından, annesinden, babasından, doğduğu ve büyüdüğü yerlerden bahsedildi. Eğitime verdiği önem, kadına verdiği değer, hayvanlara karşı sevgisi gibi herkesin örnek alması gereken özellikleri hakkında konuşuldu. Sonrasında Atatürkle ilgili sanat etkinlikleri, şarkılar ve oratoryo çalışmaları hazırlandı. Etkinlikler sürecinde Atatürk'ün ölüm yıl dönümünden bahsedildi ve anıt mezarının bulunduğu Ankara' daki anıtkabir hakkında bilgiler verildi. Okulunun çok amaçlı salonuna anıtkabir maketi hazırlandı ve çocukların hazırladığı sanat etkinlikleri ve çelenkler maketin etrafında sergilendi. Hazırlanan anıtkabir öğrenciler tarafından ziyaret edilerek karanfil bırakıldı ve Atamıza saygı ve minnet duygularımız dile getirildi. Öğrenciler hazırladıkları çalışmalarını sunduktan sonra etkinlik tamamlandı.

29.11.2022 116

29-11-202229-11-202229-11-202229-11-202229-11-202229-11-202229-11-2022