TEKİR-AĞ PROJESİ ARALIK-2021 AYI ÇALIŞMALARIMIZ

TEKİR-AĞ PROJESİ ARALIK-2021 AYI ÇALIŞMALARIMIZ

Uygulama/Hobi Bahçemiz

Okulumuzun bahçesinde Tüm sınıfların aktif bir şekilde Etkinlik/Uygulama yapacağı alanlar oluşturuldu.

Alanlar oluşturulurken Salgın Koşulları dikkate alındı.

Çocukların gözlem yapmalarına olanak sağlanmaktadır.

Etkinliklerimiz, Materyallerimiz EBA'da..

Evde çocuğunuzla etkinlikler yapmak ister misiniz? Farklı Çalışma Sayfaları, Videolar bulmak isterseniz eğer EBA da öğrencilerimizin şifrelerini girerek tüm etkinliklere ulaşabilirsiniz..

Öğretmenlerimiz Etkinlikleri ebaya yüklemektedirler..

Bilgilerinize..

Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu ile Eğlenceli Tanışma/Paylaşma Etkinliğimiz

 --Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu ve Azize Şahap Bozkurt Anaokulu, karşılıklı işbirliğini ve ortak anlayışı teşvik etmek ve geliştirmek amacıyla, eğitsel, bilimsel ve fiziksel işbirliğinde bulunmak üzere mutabakata varmışlardır. Taraflar, öğrencilerle etkinlik, tanışma, oryantasyon konusunda mutabakata varmışlardır. Taraflar, karşılıklı olarak anlaşıldığı takdirde ortak bilimsel faaliyetler (projeler, seminerler vb.) düzenlenmesi konusunda mutabakata varmışlardır.

--Şehit Dinçer Ersoy İlkokulu ile Eğlenceli Tanışma/Paylaşma Etkinliği için Okulumuz 5 Yaş K Şubesi ile Ziyaret edildi. Öğrencilerimizi seneye birinci sınıfa hazırlamak ve okul tanıtımı yapmak amacıyla 1-D Şubesi öğretmeni Kübra AKAGÜNDÜZ bizleri karşıladı. Tüm sınıf öğrencilerini tanıştırdı. Oyunlar oynandı. Onlara hazırladığımız kalemleri öğrencilerimiz dağıttı. Eğlenceli etkinlikler yapıldıktan sonra okuldan ayrıldık.

Öğretmenlerimizden Özgün Materyal Tasarımı

 Öğrencilerimizle duyu bütünleme çalışmaları yapabilmek, tüm öğrencilerimize  yönelik duyusal entegrasyon çalışmaları yürütebilmek, nesnelerle işlem yapabilme becerilerini desteklemek, farklı içerikli materyal sunarak dikkat sürelerini arttırabilmek, yaparak-yaşayarak öğrenme ortamı sağlayarak gözlem amacıyla okulumuz öğretmenleri tarafından okul ihtiyaçlarına yönelik özgün materyaller tasarlandı.

Beslenme Dostu Okul Projesi

-- COVID-19 Tedbirleri kapsamında Okulumuz Temiz (TSE) sertifika sistemiyle birlikte Beslenme Dostu Okul, Beyaz Bayrak projeleri uygulaması durdurulmuştur. Okulumuz "Okulum TEMİZ" bu yılda 03.09.2022 tarihine kadar belge geçerliliği güncellenmiştir.

--Aylık Beslenme Çizelgelerimiz Beslenme Dostu Okul Kapsamında hazırlanmaktadır.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Etkinliklerimiz

3 Aralık Dünya Engelliler Günü çerçevesinde tüm sınıflarımız etkinlikler düzenlendi. Okulumuzun tüm öğretmenleri ile farkındalık videosu çektik. Amacımız, Engel olmamak, Hep destek olmak.

''Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası'' Etkinliklerimiz

 Okulumuzda 12-18 Aralık Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası etkinlikleri kapsamında ülkemizin coğrafi bölgelerinin tanıtıldığı stantlar açılarak, yöresel ürünlere dikkat çekildi. öğrencilerimizin Yerli Malı Haftası'nın önemini kavrayabilmesi adına ülkemizin yedi bölgesinin kendilerine has ürünlerinin sergilendiği stantlar açıldı. Büyük bir özenle hazırlanan stantlarda, yün çorap, yelek, tülbent gibi el emeği ürünlerden bakır ürünlere, müzik aletlerinden yöresel kıyafetlere kadar birçok ürün sergilenmiştir.

Hafta Boyunca çeşitli etkinliklere yer verildi.

Sağlıklı Yaşam ve Sağlıklı Çocuk

 Kapaklı Vatan Aile Sağlık Merkezi Doktoru Sayın İdris ÜNALDI dan destek alınarak "Sağlıklı Yaşam ve Sağlıklı Çocuk" konulu eğitim ve etkinlik düzenlenmiştir.

Tekirdağ Veli Akademisi Kapsamında Uzman Merve TEZEL Velilerimizle buluşuyor

 08 ARALIK Çarşamba akşamı Zübeyde Hanım Anaokulu ile birlikte velilerimiz için zoom uygulamasıyla Okulöncesi Eğitim Uzmanı Merve TEZEL  ile buluştu.

Amacımız;

Çocuklarımızı / Öğrencilerimizi Fen Etkinliklerimizle buluştururken nasıl işin içine doğayı, hayvan sevgisini, bilimi katabiliriz? Sorusunu UZMANından öğrenmek. HEP BİRLİKTE ÖĞRENMEK..

Öğrenci Uyum-Aidiyet Anketimiz ve Analiz

Azize-Şahap Bozkurt Anaokulu olarak her zaman gelişimden ve değişimden yanayız. Gelişebilmemiz ve çocuklarımıza daha iyi bir gelecek eğitimi verebilmemiz için aşağıdaki linkte yer alan anketi cevaplamanızı rica ederiz.

Açıklama: Aşağıdaki soruları öğrencilerimize sorarak verdikleri cevapları işaretleyiniz.

Mutlu Çocuklar, Mutlu Yarınlar :) 

Öğrenci Uyum ve Aidiyet Anketimiz incelendiğinde;

104 Öğrencinin katılım sağladığı ve Sırasıyla;

1. Soru: Okulda kendini 80 Öğrencinin MUTLU, 20 Öğrencinin HEYECANLI, 1 Öğrencinin KIZGIN, 3 Öğrencinin MUTSUZ olduğu cevabı verdiği görülmüştür.

2. Soru: Sınıftaki arkadaşlarının kendilerine 58 Öğrencinin İYİ Davrandığı, 34 Öğrencinin ÇOK İYİ davrandığını ve 12 Öğrencinin KÖTÜ davrandığı cevabı verdiği görülmüştür.

3. Soru: Okuldaki Arkadaşlarına, Öğretmenine ve Çalışanlara GÜNAYDIN der misin? 83 Öğrencinin EVET dediği, 21 Öğrencinin HAYIR dediği cevabı verdiği görülmüştür.

4. Soru: Okula gitmekten 100 Öğrencinin MUTLU olduğu, 4 öğrencinin ise MUTSUZ olduğu cevabı verdiği görülmüştür.

5. Soru Açık Uçlu Cevap verilmiştir. Genelde herkese teşekkür edilmiştir ancak bazen arkadaşlarıyla paylaşım yapmak istemediklerini, Okulun tatil olmasını istediklerini, lavabolarda sıra beklerken arkadaşlarının öne geçtiğini belirtmiş olup Tüm alanlarda öğretmenlerle birlikte iyileştirme, paylaşma, işbirliği yapılmıştır.

Genel Değerlendirme

Çocukların genel olarak kendini Okulda kendini 80 Öğrencinin MUTLU hissettiği, Sınıftaki arkadaşlarının kendilerine İYİ davrandığı, Arkadaşlarına, Öğretmenine ve Çalışanlara GÜNAYDIN dediği, Okula gelmekten MUTLU olduğu, okula UYUM VE AİDİYETin olumlu olduğu görülmüştür.

05.01.2022 159