TEKİR-AĞ PROJESİ EKİM-2021 ÇALIŞMALARIMIZ

TEKİR-AĞ PROJESİ EKİM-2021 ÇALIŞMALARIMIZ

04.11.2021 268

Veli Kabul Karşılama Alanımız ve Dilek-Öneri-Şikayet Kutumuz

 --Görüşme için okulumuza gelen velilerimizin uygun bir ortamda kabul edilmelerini, görüşmelerini yapabilmelerini ve sıcak bir ortam sunabilmeyi sağlayabilmek amacıyla okulumuz giriş katına üç adet kanepe yerleştirilerek "Veli Kabul Karşılama Alanı" oluşturulmuştur. Görüşme için okumuza gelen velilerimiz, destek personelimiz tarafından güler yüzle karşılanarak bu alana alınmaktadır.

--Velilerimizin gözünden okulumuz işleyişinin olumlu ve olumsuz yönlerini görebilmek, kurum olarak kendimizi değerlendirmek ve olumsuz ya da yetersiz görülebilecek alanlarda iyileştirme ve geliştirme çalışmaları yapabilmek amacıyla okulumuz giriş katında Dilek ve Öneri Kutusu oluşturulmuştur.

--Covid19 Pandemi Tedbirlerleri kapsamında Dilek-Şikayet-Öneri ve Memnuniyetlerinizi okulumuz web sitesi anasayfasında yer alan ilgili bölümden de bildirebilirsiniz.

Bahçemiz Kültürel Değerlerimiz ve Etkinliklerimizle bütünleşsin..

 --Okul bahçemizde öğrencilerimizin bedensel koordinasyonu geliştirmeye yönelik alanlar oluşturduk.

--Okul ihata duvarlarımızda kültürel öğelerimiz ve değerlerimize ait düzenlemeler yaptık.

--Öğrencilerimizin geleneksel oyunları tanıyabilmelerini ve öğrenmelerini sağlamak amacıyla okulumuz bahçesinde ki zemine oyun parkurları (sek-sek  vb.) çizilecek olup planlanması yapılmıştır. 

Okul Proje Ekiplerimiz ve Görev Dağılımlarımız

 --2021-2022 eğitim-öğretim yılında okulumuzda uygulanacak olan "Ulusal, Uluslararası ve Yerel Projelerden yürütülmekte olan ve yeni uygulanacak olan projelerin niteliğini arttırmak ve sağlıklı bir şekilde uygulanmasını sağlamak amacıyla okul müdürümüz, Müdür Yardımcımız ve okul öncesi öğretmenlerimizden oluşan Proje Ekibi kurulmuştur.

--2021-2022 eğitim-öğretim yılında okulumuzda uygulanacak olan Ulusal, Uluslararası ve Yerel Projelerin sağlıklı ve planlı yürütülebilmesi amacıyla projeler için yıllık çalışma planları hazırlanmış ve görev dağılımları yapılmıştır. 

Çocuk Klubü Çalışmalarımız

 -- Okulumuz öğrenci kayıt bölgesi nüfus yoğunluğu ile okulumuzun fiziki olarak bu durumu karşılamamasından dolayı 2021- 2022 eğitim Öğretim yılında "Çocuk Kulübü" faaliyetleri yürütülemeyecektir fakat;

Sınıflarda daha verimli olabilmesi ve uygulamaların niteliğinin arttırılabilmesi amacıyla Akıl Oyunları dersinde kullanılmak üzere zekâ oyunları setleri, Okuma-Yazmaya Hazırlık, Sanat Etkinlikleri ve Eğitici Drama derslerinde kullanılmak üzere kırtasiye malzemesi, Türkçe-Dil Etkinlikleri dersinde kullanılmak üzere hikâye kitapları temin edilmiştir ve zamanla daha fazla materyal temin edilecektir. Zenginleştirilen materyallerle desteklenerek yaratıcı çalışmalarımız sınıf bazlı yürütülmektedir.

Mesleki Gelişim Kütüphanemiz

 --Okulumuz öğretmenlerine yönelik olarak, eğitim ve öğretim programlarına etkin bir şekilde katkıda bulunmak, öğretmenlerimizin mesleki çalışmalarına yardımcı olmak, gerek ders için gerekse boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerine olanak verip, öğretmenlerimizin yapıcı, eleştirici ve estetik değerlere ilgi duymalarını sağlamak, öğretmenlerin bilgi gereksinmelerinin karşılanması için her türlü bilgi kaynağını sağlamak, düzenlemek ve hizmete sunmak amacıyla okulumuz öğretmenler odasında "Mesleki Gelişim Kütüphanesi" oluşturulmuştur.

Ekim Ayı Değerimiz: Hijyen ve Sağlıklı Yaşam

 Değerlerimizdir, bizi biz yapan..

Değerler Eğitimi Ekim ayı değeri olan "Arkadaşlık ve Dostluk" ile ilgili olarak tüm sınıflarımızda etkinlikler düzenlendi. Konu ile ilgili hikâye okuma çalışmaları, drama çalışmaları, sanat etkinlikleri, afiş ile pano düzenlemeleri Aysun SEVİM tarafından planlanarak tüm zümreler işbirliğiyle yapıldı.

Sosyal Etkinliklerimiz ve Kutlama Programımız

 --Okulumuzda  çocuklarımızın duygusal, sosyal, psiko-motor ve bilişsel gelişimlerinin takibi ile destekleyici, önleyici ve geliştirici çalışmalar yürütülmektedir. Sosyal Etkinliklerimiz ve Kutlama Programımız için TIKLAYINIZ..

Okulum Temiz Belgemiz Güncellendi.

 Bakanlığımız ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında, 27 Temmuz 2020 tarihinde imzalanan "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü" kapsamında, hijyen şartlarının geliştirilmesi, enfeksiyon önleme ve kontrol süreçlerinin tutarlı, geçerli, güvenilir, tarafsız bir anlayışla sürdürülmesi amacıyla "Okulum Temiz" belgelendirme programı yürürlüğe alınmıştır.

Okulum Temiz Belgemizi İLK olarak 04.09.2020 tarihinde aldık. İkinci verilişi ise 06.07.2021 tarihinde güncellendi.

Kızılay Haftası Etkinliklerimiz

 29 Ekim- 04 Kasım Arası Duygu GÜL Öğretmenimiz Kızılay Haftası Planlaması ve düzenlemesi yapmıştır. Okulumuzda Tüm Sınıflarımız Kızılay ile ilgili çalışmaları uygulamıştır.

--''Görevimiz İyilik'' çizelgesine istinaden tüm öğrencilerimiz Kızılay Haftasını iyilik haftasına dönüştürmüşlerdir. 

 --Pano Hazırlığı yapılmıştır.

-- Etkinlikler Drama, Gösteri, Videolarla desteklenmiştir.

--Çerkezköy Kızılay başkanı , Yönetim kurulu okulumuzu ziyaret edip öğrencilerimizi bilgilendirmişlerdir.

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Okul Rehberimiz

 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Okul Rehberimiz için TIKLAYINIZ..

meb_iys_dosyalar/59/02/766566/dosyalar/2021_10/14101015_05115449_OKUL-REHBERI-2021-2.docx

Dilek-Öneri-Şikayet Kutumuzun Değerlendirmesi

Velilerimizin gözünden okulumuz işleyişinin olumlu ve olumsuz yönlerini görebilmek, kurum olarak kendimizi değerlendirmek ve olumsuz ya da yetersiz görülebilecek alanlarda iyileştirme ve geliştirme çalışmaları yapabilmek amacıyla okulumuz giriş katında oluşturulan Dilek ve Öneri Kutusuna velilerimizce bırakılan talepler ay sonunda alınarak, değerlendirilmiştir.

Dilek ve Öneri Kutumuzdan çıkan bilgiler doğrultusunda:

* Bazı Sınıfların Giriş-Çıkış Saatlerinde gerekli düzenlemeler yapılmıştır. 

* Okula geç kalma veya erken gelme durumları için gerekli dilekçeler düzenlenmiştir.

* Maddi durum sıkıntısı yaşayan çocuklarımızın kırtasiye, okul aidat durumları için gerekli komisyonlar kurulmuştur.

*Beslenme Listelerinin her ay güncellenmesi ve sabah/öğlen tek liste yapılmaması talebi gelmiştir.

 ve velilerimiz, sunmuş olduğumuz hizmetten genel anlamda memnun kalarak teşekkürlerini bildirmişlerdir.