TEKİR-AĞ PROJESİ EKİM AYI ÇALIŞMALARIMIZ

Tekir-Ağ Projesi Ekim ayı eylemleri kapsamında görüşme için okulumuza gelen velilerimizin uygun bir ortamda kabul edilmelerini, görüşmelerini yapabilmelerini ve sıcak bir ortam sunabilmeyi sağlayabilmek amacıyla okulumuz giriş katına üç adet kanepe yerleştirilerek "Veli Kabul Karşılama Alanı" oluşturulmuştur. Görüşme için okumuza gelen velilerimiz, destek personelimiz tarafından güler yüzle karşılanarak bu alana alınmaktadır. Ayrıca öğrencilerimizin geleneksel oyunları tanıyabilmelerini ve öğrenmelerini sağlamak amacıyla okulumuz bahçesinde ki zemine oyun parkurları (sek-sek  vb.) çizilecek olup planlanması yapılmıştır. Öğrencilerimizin ve Öğretmenlerimizin kullanımına sunulacaktır. 2019-2020 eğitim-öğretim yılında okulumuzda uygulanacak olan "Ulusal, Uluslararası ve Yerel Projelerden yürütülmekte olan ve yeni uygulanacak olan projelerin niteliğini arttırmak ve sağlıklı bir şekilde uygulanmasını sağlamak amacıyla okul müdürü ve okul öncesi öğretmenlerinden oluşan Proje Ekibi kurulmuştur. 2019-2020 eğitim-öğretim yılında okulumuzda uygulanacak olan Ulusal, Uluslararası ve Yerel Projelerin sağlıklı ve planlı yürütülebilmesi amacıyla projeler için yıllık çalışma planları hazırlanmış ve görev dağılımları yapılmıştır.  Okul işleyişinin sağlıklı yürütülebilmesi, iletişim kazalarının önüne geçilebilmesi, paydaşlara ihtiyaç duydukları konular hakkında doğru bilgi aktarımı yapılabilmesi, oluşabilecek sorunların anında ve yerinde çözülebilmesi amacıyla okul müdürü, okul zümre başkanı, okul-aile birliği başkanı ve öğrencilerimizin yaş grubu nedeniyle öğrenci yerine bir okul öncesi öğretmeninden oluşan "Okul Danışma Kurulu" kurulmuştur. Çocuk kulübü çalışmalarının sınıflarda daha verimli olabilmesi ve uygulamaların niteliğinin arttırılabilmesi amacıyla Akıl Oyunları dersinde kullanılmak üzere zekâ oyunları setleri, Okuma-Yazmaya Hazırlık, Sanat Etkinlikleri ve Eğitici Drama derslerinde kullanılmak üzere kırtasiye malzemesi, Türkçe-Dil Etkinlikleri dersinde kullanılmak üzere hikâye kitapları temin edilmiştir ve zamanla daha fazla materyal temin edilecektir. Zenginleştirilen materyallerle desteklenerek yaratıcı çocuk kulübü çalışmalarımız sınıf bazlı yürütülmüştür. Okulumuz öğretmenlerine yönelik olarak, eğitim ve öğretim programlarına etkin bir şekilde katkıda bulunmak, öğretmenlerimizin mesleki çalışmalarına yardımcı olmak, gerek ders için gerekse boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerine olanak verip, öğretmenlerimizin yapıcı, eleştirici ve estetik değerlere ilgi duymalarını sağlamak, öğretmenlerin bilgi gereksinmelerinin karşılanması için her türlü bilgi kaynağını sağlamak, düzenlemek ve hizmete sunmak amacıyla okulumuz öğretmenler odasında "Mesleki Gelişim Kütüphanesi" oluşturulmuştur. Değerler Eğitimi Ekim ayı değeri olan "Arkadaşlık ve Dostluk" ile ilgili olarak tüm sınıflarımızda etkinlikler düzenlendi. Konu ile ilgili hikâye okuma çalışmaları, drama çalışmaları, sanat etkinlikleri, afiş ile pano düzenlemeleri yapıldı. Okulumuzda uygulanacak olan Ulusal, Uluslararası ve Yerel Projelerin sağlıklı ve planlı yürütülebilmesi amacıyla projeler için yıllık çalışma planları hazırlanmış ve görev dağılımları yapılmıştır. Okulumuza kayıt yaptıran velilerimize yönelik olarak; okulumuz işleyişi, gerçekleştirilen eğitim-öğretim faaliyetleri, uygulanacak proje, belirli gün ve haftalar ile ilgili çalışmalar ve gerçekleştirilecek sosyal etkinlikler hakkında bilgi vermek, okulumuzda uyulması gereken usul ve esasların bildirilmesi, okul-aile işbirliği ve aile katılımları çalışmalarımızın tanıtılması, öğrencilerimizin duygusal, sosyal, psiko-motor ve bilişsel gelişimlerinin takibi ile destekleyici, önleyici ve geliştirici çalışmalar hakkında bilgi verilmesi amacıyla OKUL REHBERİ KİTAPÇIĞI velilere dağıtılmıştır.  Okulumuzda  çocuklarımızın duygusal, sosyal, psiko-motor ve bilişsel gelişimlerinin takibi ile destekleyici, önleyici ve geliştirici çalışmalar yürütülmektedir. Velilerimizin gözünden okulumuz işleyişinin olumlu ve olumsuz yönlerini görebilmek, kurum olarak kendimizi değerlendirmek ve olumsuz ya da yetersiz görülebilecek alanlarda iyileştirme ve geliştirme çalışmaları yapabilmek amacıyla okulumuz giriş katında oluşturulan Dilek ve Öneri Kutusuna velilerimizce bırakılan talepler ay sonunda alınarak, değerlendirilmiş ve velilerimiz, sunmuş olduğumuz hizmetten genel anlamda memnun kalarak teşekkürlerini bildirmişlerdir.

27.10.2019 203