TEKİR-AĞ PROJESİ EYLÜL AYI ÇALIŞMALARIMIZ

TEKİR-AĞ PROJESİ KAPSAMINDA OKULUMUZDA  EYLÜL AYINDA UYGULANAN ÇALIŞMALAR;

Okulumuzu 2019-2020 eğitim-öğretim yılında hazırlamak amacıyla; güvenlik kameralarımızın bakım ve onarımı yaptırıldı. Isı yalıtımını sağlayabilmek amacıyla pencere ısı-yalıtım işlemleri yaptırıldı, ıslak zeminlerin fayansları kontrol edildi. Çatı bakım-onarımı yapıldı, yağmur olukları ve pimaş boruları kontrol edildi. Rutubet vb. olumsuzluklarının önüne geçebilmek amacıyla boya, bakım, onarım işlemleri yapıldı. Enerji verimliliği çalışmaları kapsamında okul lambaları led lambalar takıldı. Ocak, fırın vb. elektronik eşyaların bakım yapıldı. Bahçenin sağlıklı kullanılabilmesi amacıyla çimler, otlar vb. tasarlandı. Su tesisatı, logarlar ve dış mekan depolarının tadilatları yapıldı. Elektrik tesisatının, Kazan ve Brulör sisteminin bakımı ve kontrolü yaptırıldı. Sınıf ve ortak alan dolaplarının bakım-onarımı yaptırılarak, duvara sabitlendi. Koltuk vb. eşyaların döşemeleri yapıldı.    2019-220 eğitim-öğretim yılında okulumuz kaynaştırma öğrencilerinin giriş-çıkışlarını güvenli hale getirebilmek amacıyla; engelli tuvaleti düzenlendi ve giriş kapılarına engelli rampaları tasarlandı. 2019-2020 eğitim-öğretim yılında okulumuz kaynaştırma öğrencilerinin giriş-çıkışlarını güvenli hale getirebilmek amacıyla; engelli tuvaleti düzenlendi ve giriş kapılarına engelli rampaları takıldı. Okulumuzun tecrübeli öğretmenlerinden Fatma MAĞDEN BAYDAŞ  mesleki alandaki bilgi ve tecrübelerini okulumuzda ki diğer öğretmen arkadaşlar ile paylaştı.  Milli eğitim dergisi 2019 yılı / 218. Sayısında yayımlanmış olan mine koyuncu Şahin - Berrin AKMAN'a ait olan "Erken Çocukluk Döneminde Düşünme Becerilerinin Gelişimi"  adlı eğitim makalesi okunarak öğretmenler tarafından müzakere edildi. OkulumuzUN yeni açılması dolayısıyla yeni eğitim-öğretim yılına uyum sağlaması adına çalışmalar düzenlendi. Okulumuz ve okul çalışma programı tanıtıldı.  2019-2020 eğitim-öğretim yılında okulumuz bünyesinde "Belirli Gün ve Haftalar Çalışma Programı" oluşturulmuştur. İlgili çalışma programı görevli öğretmenlere imza karşılığı tebliğ edilmiştir. Uygulanan  etkinliklere yönelik çalışma raporları ve görseller okul Belirli Gün ve Haftalar dosyasında muhafaza edilecektir. 2019-2020 eğitim-öğretim yılında okul öncesi dönemi çağ nüfusu öğrencilerinin okullaşma oranına yönelik olarak; okulumuz kayıt bölgesi mahallelerinin muhtarları ile iletişime geçilerek, bölgede bulunan 36-71 aylık çocukların adres ve iletişim bilgilerine ulaşılmıştır. Okul idaremiz ve öğretmenlerimizle birlikte ulaşılabilen ailelere telefon edilerek okula davet edilmiş, ulaşılamayan ailelerin evlerine ev ziyareti düzenlenerek okula kayıt etmeleri için ikna edilme yoluna gidilmiştir. Okul öncesi eğitimin önemini ve okulumuzu tanıtmak amacıyla afiş yaptırılmış, okul bahçesinin duvarına asılmıştır ve Tanıtım standı kurularak velilere yönelik bilgilendirme çalışmaları yapılmıştır.  Ayrıca broşürler bastırılarak okulumuz çevresindeki esnaflara dağıtılmıştır.

10.10.2019 182