TEKİR-AĞ PROJESİ KASIM-2021 ÇALIŞMALARIMIZ

TEKİR-AĞ PROJESİ KASIM-2021 ÇALIŞMALARIMIZ

Kasım Ayı Aylık Bültenimiz

Çocuklarımızın gelişim sürecinde etkin Siz sevgili velilerimiz;
Bu ay ele alacağımız kavramlar, sayılar, şekiller, Belirli gün ve haftaları içeren "Kasım" aylık bültenimiz yayımlandı.

Öğretmenlerimizle Bilgi ve Etkinlik Paylaşımlarımız

 -- Öğretmenlerimizin Akademik gelişimlerine katkı sağlamak üzere Dr. Öğretim üyesi Nihan Feyman GÖK tarafından Erken çocukluk eğitiminde erken okuryazarlık becerilerinin desteklenmesi hakkında bilgilendirme semineri yapmıştır. 

Gazi Eğitim Bilimleri Dergisi Cilt: 4, 2018, Sayı: 2, (39-50) yayımlanmış olan Haluk ÜNSAL, 'a ait olan "Ters Yüz Öğrenme ve Bazı Uygulama Modelleri" adlı eğitim makalesi okunarak öğretmenler tarafından müzakere edildi.Makale için TIKLAYINIZ( /meb_iys_dosyalar/59/02/766566/dosyalar/2021_11/15135536_Ters-Y_z-_renme-ve-Baz_-Uygulama-Modelleri-437492-515740-1.pdf)

--Teknolojinin gelişimi her alanda olduğu gibi eğitim alanını da etkilemektedir. Son yıllarda öğrenme alanındaki dikkat çeken yaklaşımlardan biride ters yüz öğrenmedir. Ters yüz öğrenme (TYÖ), kısaca grup öğrenmesinden ziyade bireysel öğrenmeyi merkeze alan bir pedagojik yaklaşım olarak tanımlanabilir. Ters yüz öğrenme, öğretmenin hazırladığı videolarla sunularak, öğretmen, öğrenci arasında yüz yüze geçirilecek zamanın daha anlamlı ve zengin öğrenme oluşturmasını sağlamaktadır. Bu öğrenmede her öğretmen ve öğrenci için geçerli olan tek bir stratejide yoktur. Bu nedenle ters yüz öğrenme, stillere, koşullara ve yöntemlere göre adapte edilebilir. Her öğretmen ters yüz öğrenme şekillerini öğrencileri için bireyselleştirebilir. Bununla beraber öğretmene de güçlü yanlarını gösterme fırsatı sunar. Bu çalışmada ters yüz öğrenmenin tanımı, temel unsurları, içerik kategorileri, Bloom taksonomisiyle uyumu ve bazı uygulama modelleri açıklanarak tartışılmıştır.

 Milli Ağaçlandırma Günü

 Haber Tarihi: 11.11.2021 

Haber Saati:11.11

Ülkemizin orman sahasını ve ağaç servetini çoğaltmak, erozyon kontrolünü teşvik ederek toprak, su ve bitki arasında bozulan dengeyi yeniden oluşturmak, biyolojik çeşitliliği geliştirmek, çevre değerlerini korumak, ağaç ve orman sevgisini yaygınlaştırmak, toplumun çevreye olan duyarlılığına katkı sağlamak maksadıyla; 2019/24 Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyle 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü ilan edilmiştir.

Çerkezköy Orman İşletme Müdürlüğü katkıları ile hazırlanan fidan tohumları, saksıları ile beraber alındı. Öğrencilerde tohum yetiştirme, ağaç sevgisi bilinci oluşturma ve farkındalık yaratma amacıyla gerçekleştirilen çalışmalar beğeni topladı. 

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve 24 Kasım Öğretmenler Günü Etkinliklerimiz

 --10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü Tüm Sınıflarımızda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Etkinliklerimiz yapıldı.

--Öğretmenler arası olumlu ilişkinin arttırılması, sağlıklı iletişim kurulabilmesi, ekip ruhunun oluşturulabilmesi için ve öğretmenlerimize gösterdikleri fedakar çalışmalarından ötürü okul idaresi tarafından şükranlarımızı sunmak ve değerli olduklarını hissettirmek amacıyla okulumuzda öğretmenlerimize yönelik Öğretmenler Günü etkinliği düzenlenerek, hediyeleri takdim edilmiştir. Ayrıca öğretmenlik mesleğinin önemini kavratmak ve öğretmenlerimizin fedakar çalışmaları hakkında farkındalık oluşturabilmek için öğrenci ve velilerimizinde katılımı ile birlikte okul idaremiz ile okul-aile birliğimiz tarafından öğretmenlerimize akşam yemeği düzenlenmiştir.

Eğitici Temalı Panolarımız

 Okulumuz veli ve öğrencilerine yönelik olarak "eğitimin önemi ve çocuklarımızın eğitimdeki yeri" konularında farkındalık oluşturmak, velileri eğitim sürecine dahil etmek ve bu konuda doğru rehberliği sunmak amacıyla okulumuz giriş alanında eğitim temalı panolar düzenlenmiş ve görsellerle dikkat çekici biçimde sergilenmiştir.

--Okulumuzun dışında DUYURU Panomuz,

--Girişte BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR Panomuz,

--Sınıflarımızın içindeki EĞİTİCİ Panolarımız,

--Sınıflarımızın etkinliklerinin sergilendiği ETKİNLİK Panolarımız,

--Her ay ele aldığımız DEĞERLER Eğitimi Panomuz,

--E-Twinning için E-GÜVENLİK Panomuz mevcuttur.

Erasmus+ Projesi

 Okulumuzda yürütülen Erasmus+ projesi yoktur fakat;

Tekirdağ Öğretmen Akademisi ERASMUS+KA1/KA2 PROJE HAZIRLAMA eğitimine tüm öğretmenlerimiz ve okul idarecilerimiz katılmış olup NİSAN ayında başvuru yapılacaktır. 

Portala üye olunmuştur.

Aile İhtiyaç Formu Anketimiz

 Anketimize ulaşmak için TIKLAYINIZ..

ANKET SONUÇLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ

Okulumuzda Ekim ayı içerisinde velilerimize Yıl boyunca Tekirdağ Veli Akademesi Projesiyle paralel Eğitim Planlaması yapmak için ''Aile İhtiyaç Belirleme Formu'' Anketimiz uygulanmıştır. Velilerimizin görüşleri doğrultusunda Eğitim Konuları şekillenmiştir.

Anketi genel olarak değerlendirdiğimizde ''Her Hafta, Hafta içi Akşam 17.30-18.30 arasında birinci olarak seçilmiş sırasıyla 

1. Çocukla İletişim

2. Çocuk yetiştirme tutumları ve Olumlu disiplin yöntemleri, 

3.İlkokula hazırlık ve bu süreçte aileye düşenler

4.Televizyon ,internet ve çocuğa etkisi

5. Okul öncesi dönemde kitap ve çocuk kitapları

6. Okul öncesi dönemde cinsel eğitim

7.Çocuk ve oyun

8. Okul öncesi dönemde temel alışkanlıkların kazandırılması ( tuvalet ,uyku,beslenme)

9.Okul öncesi dönemde çocuklarda görülen uyum ve davranış problemleri, 

Gerekli çalışmalar ve hazırlıklar yapılmış olup

İlk Eğitimimiz Çocukla İletişim Okulumuz Rehber Öğretmeni Eliz ARPAÇAY,

2. Okul öncesi dönemde kitap ve çocuk kitapları 100 Güne 100 Kitap Proje Koordinatörü Merve YAĞCI tarafından verilmiştir.

03.12.2021 101