TEKİR-AĞ PROJESİ KASIM AYI ÇALIŞMALARIMIZ

TEKİR-AĞ PROJESİ KASIM AYI ÇALIŞMALARIMIZ

Tekir-Ağ Projesi Kasım ayı eylemleri kapsamında; 

 

15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma´ temasıyla ilgili  öğrencilerin seviyesi dikkate alınarak bilgilendirme ve etkinlikler düzenlenmiştir. Ayrıca çocuklarımızın  ve velilerimizin demokrasi, millî birlik ve beraberlik, vatan sevgisi, yurt savunması ve şehitlik konuları ile ilgili farkındalığının artırılması amacıyla "15 Temmuz Şehitler Köşesi" oluşturulmuştur. 

Okulumuz veli ve öğrencilerine yönelik olarak "eğitimin önemi ve çocuklarımızın eğitimdeki yeri" konularında farkındalık oluşturmak, velileri eğitim sürecine dahil etmek ve bu konuda doğru rehberliği sunmak amacıyla okulumuz giriş alanında eğitim temalı panolar düzenlenmiş ve görsellerle dikkat çekici biçimde sergilenmiştir.

Okulumuz öğretmenlerinin mesleki bilgi ve becerilerinin desteklenerek arttırılması amacıyla,  tüm öğretmenlerimizin ortak talepleri doğrultusunda "Okul Öncesi Eğitimde Kaynaştırma Programı, ÖRAV Yönetici Geliştirme Programı, Okulda Afet Eğitimi, Okul-Aile İşbirliğiı" konularında 18-22 Kasım Ara Tatil Programında bilgilendirme eğitimlerine/seminerlerine katılmışlardır.

Okulumuzda gelişme ve iyileştirme çalışmalarının süreklilik arz etmesi, alınan görüşler ışığında, eğitim-öğretimdeki yüksek standartları yakalamak ve devam ettirmek, eğitim paydaşlarımız olan velilerimizin eğitim konusundaki ihtiyaçlarını öğrenebilmek amacıyla tüm velilerimize "Veli Eğitim İhtiyaç Formu" dağıtılarak değerlendirmeye alınarak analiz çalışması yapılmıştır.

Okulumuz öğrencilerinin bilime ve bilim adamlarına olan ilgilerinin arttırılması, gerçekleşen bilimsel çalışmalarla ilgili farkındalığın arttırılması ve öğrencilerimizin bu konudaki genel kültürlerinin arttırılmasına zemin hazırlanması amacıyla sabah ve öğlen gruplarında sırasıyla "UZAY SINIFI ÖĞLEN— HANS LIPPERSHY

YILDIZ SINIFI ÖĞLEN--PİRİ REİS

DÜNYA SINIFI SABAH--JOHN LOGİE BAİRD

GÜNEŞ SINIFI SABAH— UÇAĞIN MUCİDİ WRİGHT KARDEŞLER 

UZAY SINIFI SABAH— LOUİS PASTEUR 

AY SINIFI SABAH— THOMAS EDISON

GÖKKUŞAĞI SINIFI SABAH—NEIL AMSTRONG

GÜNEŞ SINIFI ÖĞLEN—ALBERT EİNSTEİN

DÜNYA SINIFI ÖĞLEN—LEONARDO DA VİNCİ 

GEZEGEN SINIFI ÖĞLEN—ARŞİMET

GÖKKUŞAĞI SINIFI— NIKOLA TESLA

YILDIZ SINIFI SABAH—NEWTON 

AY SINIFI ÖĞLEN— GRAHAM BELL

ASTRONOT SINIFI ÖĞLEN—CONRAD RONTGEN" pano, slayt sunumları, görseller  ve sanat etkinliği çalışmaları ile desteklenerek sınıflar arasında tanıtılmıştır.

 

Öğretmenler arası olumlu ilişkinin arttırılması, sağlıklı iletişim kurulabilmesi, ekip ruhunun oluşturulabilmesi için ve öğretmenlerimize gösterdikleri fedakar çalışmalarından ötürü okul idaresi tarafından şükranlarımızı sunmak ve değerli olduklarını hissettirmek amacıyla okulumuzda öğretmenlerimize yönelik Öğretmenler Günü etkinliği düzenlenerek, hediyeleri takdim edilmiştir. Ayrıca öğretmenlik mesleğinin önemini kavratmak ve öğretmenlerimizin fedakar çalışmaları hakkında farkındalık oluşturabilmek için öğrenci ve velilerimizinde katılımı ile birlikte okul idaremiz ile okul-aile birliğimiz tarafından öğretmenlerimize şükranlarımızı sunmak ve değerli olduklarını hissettirmek amacıyla akşam yemeği düzenlenmiştir.

05.12.2019 148