YAŞADIĞIM YERİ TANIYORUM

YAŞADIĞIM YERİ TANIYORUM

Uygulamanın Amacı:

Çocukların afet ve acil durumlar gibi bir olasılıkla karşılaşmaları durumunda ev adreslerini bilmeleri ve buna yönelik destek alma süreçlerinin hızlandırılmasıdır.

 

Uygulamanın Özeti:

Çocuklar aileleri ile birlikte yaşadıkları evi yapıp ev adreslerini ezberleyerek okula gelir. öğretmen acil durumlardan bahsederek ev adreslerini bilmelerinin önemini anlatır.Öğretmen yaşadıkları il/ilçe mahallelere ayırıp bir zemine yerleştirir. Teker teker adreslerini söyleyen çocuklar bu zeminin üzerindeki mahallelerine  evlerini yerleştirir. Komşu olan çocuklar sosyalleşir. mahallelerde ki hastane,eczane vb kurum kuruluşların sembolleri yerleştirilerek farkındalık arttırılır.

 

Uygulamada Karşılaşılan Zorluklar ve Dikkat Edilecek Hususlar:

Öğretmenin adreslere hakim olarak yanlış veya hatırlanmaması gibi durumlarda destek çıkması gerekir.

 

Elde Edilen Sonuçlar:

Çocuklar aileleri ile yaptıkları bu çalışmanın ilk aşamasında aile katılımı nedeniyle güzel vakit geçirip işbirliğini öğrendiler. Ev adreslerini öğrendiler. Mahallelerin isimlerinin yazılı olması, ev adreslerinin yazılı olması, eczane vb. kurum kuruluşların sembollerinin olması okuma yazma farkındalığı yarattı. Aynı mahallede kalan çocuklar sosyalleşti. Acil durumlar öğrenildi.

24.10.2023 105

27-10-202327-10-202327-10-2023