Cumhuriyet Ağacımız

**Çocukların milli bayramımız olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına dikkatini çekmektir. Cumhuriyet nedir, kim ilan etmiştir, cumhuriyetin getirdiği yenilikler nelerdir  gibi konular üzerinde durularak çocuklara milli bilinç ve milli mücadele yıllarını anlatmaktır. Cumhuriyetin bir yenilik olarak ilan edildiği tıpkı küçük bir fidan gibi büyük mücadelelerle ekilip filizlendiği ve yıllar içerisinde güçlenerek, gelişerek koca bir çınar ağacına dönüştüğü ve köklü bir yerinin olduğu cumhuriyet ağacıyla benzeştirilerek verilmiştir.

**Öğretmenlerimiz tarafından sınıf içerisinde öğrencilere cumhuriyet hakkında bilgiler verildi. Atatürk kimdir, cumhuriyet ne demektir, cumhuriyetin getirdiği yenilikler nelerdir gibi konular üzerinde duruldu. Sonrasında cumhuriyetin 99 yıl önce ilan edildiği , gelişerek güçlü bir çınar ağacı olduğu söylenmiştir. Öğretmenlerimiz tarafından kırmızı çınar yaprakları üzerine her öğrencinin fotoğrafı yapıştırılmıştır. Sonrasında öğrencilerin tek tek isimleri okunup seslenilerek çınar yapraklarını ağaca takmalarına yardımcı olunmuştur. Cumhuriyet ağacında her birimizin yeri olduğu ve cumhuriyeti korumak, geliştirmek adına hepimizin sorumlulukları olduğu üzerinde konuşulmuştur. Oluşturulan cumhuriyet ağacımız okulumuzda oluşturduğumuz cumhuriyet sergimizde sergilenmiştir.

31.10.2022 209

31-10-202231-10-202231-10-202231-10-202231-10-2022